30.4.14

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου 29.IV.14

Φίλες και φίλοι
Κορυδαλλιώτισσες, Κορυδαλλιώτες
Οι Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 διεξάγονται σε μια από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές στιγμές για την πόλη μας. Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισες βιώνουν με το πιο σκληρό τρόπο την ανεργία, την διάλυση των κοινωνικών δομών, την κατάρρευση του εμπορικού κόσμου της πόλης, ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ζουν με το φόβο να χάσουν τα σπίτια τους.
Ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης και των μνημονίων είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περικοπές στους ΟΤΑ που ξεπερνούν το 65% της κρατικής χρηματοδότησης και οι χιλιάδες απολύσεις οδηγούν σχεδόν το σύνολο των Δήμων της χώρας στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Η πόλη μας αυτή την δύσκολή περίοδο είχε την ατυχία να διοικείται από μια δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν αντέδρασε, όχι μόνο δεν στήριξε τους πολίτες της, αλλά εφάρμοσε πιστά το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς, όταν αυτή η ΄΄παρέα΄΄ που εναλλάσσεται στην δημοτική αρχή εδώ και 20 χρόνια αποτέλεσε βασικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που έχει οδηγήσει την χώρα μας στην καταστροφή.

 Οι ίδιες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση και τη χρεοκοπία, οι ίδιες πολιτικές οδήγησαν το Δήμο μας μέσα στους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας. Οι ίδιες πολιτικές που οδήγησαν στη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Οι ίδιες πολιτικές που δεν στήριξαν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας μέσα στη κρίση. Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν έγινε μόνο του. Εξυπηρετεί τον σημερινό Δήμαρχο να μετράει τους εργαζόμενους του Δήμου που κατάφεραν να πληρωθούν, αλλά αποφεύγει να θυμάται τους υπόλοιπους που περιμένουν απλήρωτοι Μάλιστα σήμερα σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη, το επαναλαμβανόμενο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού συνιστά μεγάλη πρόκληση, για την οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη οι Κεντρικές Διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , αλλά και οι εκλεκτές τους Δημοτικές Αρχές στο Δήμο Κορυδαλλού. Εξυπηρετεί να μετράει τις (λίγες εκατοντάδες) που έλαβαν τα τελευταία χρόνια στοιχειώδη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από το «Δημοτικό Ιατρείο», αλλά δεν μπορεί να μιλήσει για τις χιλιάδες που παραμένουν χωρίς πρόσβαση. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, η οργάνωση της αλληλεγγύης, τοποθετήθηκε πολύ κάτω από τον πήχη, που απαιτεί η εποχή μας, για να μπορέσει να πηδήσει η επιτυχημένη πολιτική του κ. Κασιμάτη. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς.

 Η καθαριότητα, λειτουργεί οριακά με τον ηρωισμό των εργατών, με οχήματα ασυντήρητα και πολλαπλούς κινδύνους. Τα σχολεία συντηρούνται οριακά και με πολλά παράπονα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο πολιτισμός υποστηρίζεται περιορισμένα και επιλεκτικά, ο αθλητισμός στην πόλη λειτουργεί με τεράστιες κατά περίπτωση ελλείψεις. Είναι εύκολο να λες ότι έχεις πετυχημένες θητείες, όταν βλέπεις (μόνο) αυτό που έφτιαξες και αρνείσαι να γνωρίζεις αυτό που έπρεπε να φτιάξεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι στη μέση και στο τέλος της θητείας του κ. Κασιμάτη, οι δυο Αντιδημάρχοι του , τον εγκατέλειψαν και διεκδικούν τώρα τη Δημαρχία. Δεν κατάφερε να πείσει εκείνους. Θα πείσει τους πολίτες του Κορυδαλλού; Η κατάσταση αυτή δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», είναι μια πολιτική πραγματικότητα, έχει ερμηνεία, έχει αιτίες: Είναι οι πολιτικές επιλογές ετών διακυβέρνησης που συνεχίζονται και επιβάλλονται από τη σημερινή ισορροπία εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και Φίλοι
Στον Κορυδαλλό γνωριζόμαστε.
Αυτή η δημοτική αρχή του Στ. Κασιματη, καθώς και η προηγούμενη, 20 χρόνια τώρα, στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Θα τους αφήσουμε; Πρόσωπα με κοινή «πολιτική καταγωγή» διοίκησαν μαζί και τώρα που βουλιάζουν το Δήμο «ο ένας, δείχνει τον άλλο», δημιουργούν στρατούς υποστηρικτών για μια σύγκρουση που αφορά αποκλειστικά τη νομή της εξουσίας. Θα τους αφήσουμε ; Αναρωτιόμαστε για όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας.

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά.
Όλοι αυτοί οι δήθεν ανεξάρτητοι που ζητούν πάλι τη ψήφο του Κορυδαλλιώτικου λαού, δεν είναι αυτοί που διεκδικούσαν τα χρίσμα των κομμάτων της συγκυβέρνησης πριν από 4 χρόνια. Δεν είναι αυτοί που υπερηφανεύονταν για τη στήριξη των κομμάτων τους που μας έφεραν ως εδώ. Έχουμε μνήμη και συλλογική και ατομική δεν είμαστε χρυσόψαρα. Αναρωτιόμαστε ειλικρινά. Μετά από πόσα μνημόνια αποφάσισαν να γίνουν “ανεξάρτητοι”, μετά από πόσες καταστροφές για τη χώρα και τους ανθρώπους της;

 Τους ρωτάμε ακόμα πότε αποφάσισαν να διαφωνήσουν με τη παράταξη του δημάρχου και γιατί, πότε το θυμήθηκαν. Όλοι μαζί δεν πανηγύριζαν στις πλατείες για τις καταστροφικές του νίκες.

Όλοι μαζί δεν ήταν τότε;
Τι άλλαξε ;

 Φίλες και Φίλοι Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες Καμία ψήφος σε όλους αυτούς, τους χτεσινούς υπηρέτες του συστήματος που συνδέθηκαν μαζί του και το εκφράζουν, δεν μπορεί να φέρει θετική αλλαγή. Καμία ψήφος σε όλους αυτούς δεν υπηρετεί την ανατροπή. Αντίθετα, αν μας ξεγελάσουν η ψήφος μας θα θεωρηθεί αποδοχή και επιβεβαίωση, θα ενθαρρύνει νέα μνημόνια και καταστροφικές πολιτικές. Δεν αποδεχόμαστε αυτή την πραγματικότητα. Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη ζωή για την νεολαία μας, για τα παιδιά μας Το σύστημα αυτό, θέλουμε να το ανατρέψουμε. Εδώ και οκτώ χρόνια σταθήκαμε απέναντι και όπου χρειάστηκε συγκρουστήκαμε με αυτό το πολιτικό κατεστημένο. Στα πρώτα χρόνια της υποτιθέμενης ευημερίας αρνηθήκαμε και δικαιωθήκαμε εκ των υστέρων να γίνουμε μέρος της ΄΄παρέας΄΄.

 Στα τέσσερα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, όταν κάποιοι έμεναν στα γραφεία τους, εμείς δίναμε τον αγώνα στις πλατείες, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις του λαού. Από το βήμα αυτό καταγγέλλουμε τη διασπορά ψευδών γεγονότων και συκοφαντιών απ΄ αυτούς που φοβούνται τον καταποντισμό τους γιατί επέλεξαν την μοναχική πορεία, αντί της ενότητας της Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι, η πόλη και η κοινωνία γνωρίζουν ότι σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρηθήκαμε για τους απλήρωτους εργαζομένους και με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις και δράσεις Είπαμε καθαρά και ξάστερα όχι Στα μέτρα που έφεραν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και στοχοποίησαν την Τ.Α., έπληξαν τις εργασιακές σχέσεις και όποιο δικαίωμα είχε απομείνει, με πλήθος εργαζόμενων στο Δήμο να χάνουν τη δουλειά τους Διαφωνήσαμε Στη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο μας, που ανοίγουν την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που σε μερικά χρόνια θα εμφανισθούν ως «σωτήρες», προσφέροντας δήθεν τις υπηρεσίες τους με χαμηλό κόστος στο Δήμο, ενώ στη πραγματικότητα θα μονοπωλούν μια έτοιμη γι΄ αυτούς αγορά.

Αντιταχθήκαμε Στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που επέβαλαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις μέσω Μ.Κ.Ο, που σε ρόλο εργολάβων ελπίδας και σε αγαστή συνεργασία με Δημάρχους καταργώντας το εργατικό δίκαιο – ή ο,τι τουλάχιστον απέμεινε απ’ αυτό στην εποχή των Μνημονίων, απασχολούν εργαζόμενους με πεντάμηνες συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, όπως αυτή της υπηρεσίας καθαριότητας ή του πρασίνου ή των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ μένουν απλήρωτοι για το μεγαλύτερο μέρος της πεντάμηνης διάρκειας του προγράμματος.

Το είπαμε και το ξαναλέμε Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, αλλά και όλοι αυτοί που σήμερα από στενοί συνεργάτες του έγιναν δήθεν αντίπαλοί του , αντί να διεκδικήσουν και να εγγυηθούν τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία μέσα από τη δυνατότητα με πόρους του ΕΣΠΑ να υλοποιούν με δικό τους προσωπικό δράσεις για το περιβάλλον και τις κοινωνικές υπηρεσίες, βρήκαν τη φτηνή, αδιαφανή και χωρίς οικονομικό κόστος λύση των «ενοικιαζομένων» εργαζομένων των ΜΚΟ.

Αποτέλεσμα; κοντά στους ήδη απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού να προστίθενται και αυτοί με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μ.Κ.Ο, Φίλες και Φίλοι Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες Εμείς μπορούμε και θέλουμε να «Πάμε Αλλιώς» Δεν χρωστάμε σε κανένα και σήμερα είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί όχι μόνο να ανανεώσει τυπικά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Μαζί με αυτήν, θα επαναφέρουμε τη διαφάνεια, τον κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Με γνώση και εμπειρία μπορούμε μαζί με τους πολίτες να σταματήσουμε τον αργό θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που την καταδικάζουν οι μνημονιακές πολιτικές και να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα και παράνομα παρακρατηθέντα από την κεντρική εξουσία, με στόχο τη διεύρυνση των πόρων . Έχουμε σύνθημα «Αλλαγή στο Δήμο, Ανατροπή παντού». Είμαστε εκείνοι που μπορούν μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία να παλέψουμε γι΄ αυτούς τους στόχους. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων από τις περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων του Δήμου. Δεν θα αφήσουμε καμμία κοινωνική δομή του Δήμου(Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΕΔΑΠΕ ) να διαλυθεί. Σε όσους θα ρωτήσουν πως και με τι πόρους, αφού υπάρχει κρίση, χρεωκοπία…Τους απαντάμε ότι όλα ανατρέπονται και εμείς πιστεύουμε στην ανατροπή! Θα διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Χρειάζεται ένας συνολικός επαναπροσανατολισμός της δημοτικής πολιτικής από την πολιτική της «βιτρίνας» στην πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

 Οι παλιοί Κορυδαλλιώτες θυμούνται τις διοικήσεις της Αριστεράς στον Δήμο να έχουν πετύχουν σε πολλούς τομείς, περισσότερα από αυτά που παρέχονται σήμερα, με πολύ λιγότερους πόρους και με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Θα τα καταφέρουμε. Σε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς τροφή, στέγη , φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμείς αισθανόμαστε «ότι οφείλουμε» και όχι ότι θα πρέπει να αισθάνονται «ότι μας χρωστούν». Αυτό, θα αλλάξει αμέσως η δική μας πολιτική.

Από τη πρώτη μέρα! Θα σταθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δημιουργώντας νέες δομές στήριξης. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εθελοντές και εθελόντριες στην ηρωϊκή και ανιδιοτελή λειτουργία του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά.

Εμείς πρώτοι σταθήκαμε δίπλα και με αποφασιστικότητα στους αλληλέγγυους γιατρούς και ζητήσαμε χώρο από το Δήμο για να λειτουργήσει. Εμείς είχαμε την τύχη να είμαστε οι πρώτοι που προσφέραμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας με γνήσια ανιδιοτελή προσφορά.

 Δεν θα επιτρέψουμε στην Χρυσή Αυγή να εγκληματεί. Θέλουμε γειτονιές ζωντανές και ανεκτικές, Θ΄ αντισταθούμε στον ρατσισμό, τον φασισμό, στην φτηνή πολιτική καπηλεία της ξενοφοβίας, τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Φίλες και Φίλοι Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες Στις σημερινές συνθήκες μιας ολοένα και μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης, δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, ήταν, είναι και θα είναι άμεσες προτεραιότητες.

Οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής,
Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση,
Η προστασία του Όρους Αιγάλεω,
Η αξιοποίηση των 115 στρεμμάτων των παλαιών λατομείων –αναπόσπαστο, αλλά σκόπιμα υποτιμημένο κομμάτι της πόλης μας με παράνομες χωματερές και καταπατητές- που απαλλοτριώθηκε με το «χρυσάφι» των 18.000.000 ευρώ!!! , Η φροντίδα του εμπορικού κέντρου, Οι ανάγκες της εκπαίδευσης, Το συγκοινωνιακό, η στάθμευση, οι καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, η διαχείριση του αστικού πρασίνου, ο υπερβολικός θόρυβος σε πολλά σημεία της πόλης Όλα αυτά αποτελούν κρίσιμα προβλήματα σε εξέλιξη τα οποία αντιμετωπίστηκαν με προχειρότητα και απάθεια από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είμαστε έτοιμοι και με το πρόγραμμά μας καταθέτουμε προτάσεις που δίνουν ανάσα ζωής στην πόλη και αλλάζουν την καθημερινότητα σ΄ αυτήν. Τελειώνουμε τις σχέσεις και διασυνδέσεις του Δήμου και του δημόσιου χρήματος με τις αμφίβολες ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Εφαρμόζουμε παντού Συμμετοχή , Κοινωνικό έλεγχο, Διαφάνεια και Λογοδοσία.

Φίλες, Φίλοι
Κορυδαλλιώτες, Κορυδαλλιώτισσες
Έχοντας την στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ριζοσπαστικής Αριστεράς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών θα αναγεννήσει την ελπίδα και θα κάνει εφικτό το όραμα μας. Πιστεύουμε στην ανατροπή στο δήμο, την περιφέρεια και την κεντρική πολιτική σκηνή που θα μετατρέψει του στόχους και τους άξονες του προγράμματος μας στην μόνη ρεαλιστική επιλογή κάθε Κορυδαλλιώτη και κάθε Κορυδαλλιώτισσας Φτάνει πια, ήρθε η ώρα της αλλαγής και της ανατροπής παντού. Στη πόλη, στη χώρα σε όλη την Ευρώπη.

Τρείς κάλπες μία επιλογή :ΣΥΡΙΖΑ Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα στο αύριο. Και αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια διαθέσαμε στο συναρπαστικό ταξίδι του αγώνα μας το υστέρημα του χρόνου και του τίμιου μόχθου μας. Δεν είχαμε χρηματοδότες και σπόνσορες. Και ο νοών , νοείτω . Αυτό θα κάνουμε και σήμερα με απόλυτη διαφάνεια και δημόσιο απολογισμό και σας καλούμε να μας συνδράμετε με ότι εσείς μπορείτε και επιθυμείτε. Είμαστε εδώ και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με πολλά ζωντανά κομμάτια της πόλης και της αυτοδιοίκησης.
Προχωράμε μαζί σε αυτή τη προσπάθεια οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς του «Πάμε Αλλιώς» και του ΣΥΡΙΖΑ στο Κορυδαλλό.

Προχωράμε μαζί πλάι – πλάι με τον Αποστόλη το Συρίγο υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας το 2002 και το 2006 και πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προχωράμε μαζί πλάι – πλάι με τον Ηλία τον Κρούπη, δημοτικό σύμβουλό και με τον ιδρυτικό πυρήνα και κορμό της δημοτικής παράταξης Κορυδαλλός 16χρονη πόλη.

Προχωράμε μαζί όμως και με όλους εσάς και τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της πραγματικής ανατροπής στη πόλη και στα πράγματα. Τιμούμε τους πολιτικούς συμμάχους μας σε αυτήν την αριστερή ενωτική προσπάθεια στο Δήμο Κορυδαλλού, Τιμούμε τους αγώνες δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στις γειτονιές του Κορυδαλλού, Τιμούμε τις δυνάμεις της Νεολαίας μας, όλους και όλες που με έμπνευση και αφοσίωση έδωσαν, δίνουν και θα δώσουν την ψυχή τους σε αυτή τη νικηφόρα μάχη.

Σας καλούμε να δώσουμε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα όλοι μαζί. Από αύριο μαζί με όλους τους υποψήφιους σας καλώ να δώσουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου σε κάθε γειτονιά ,πλατεία, δρόμο και σπίτι Ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η ανατροπή.
Είμαστε βέβαιοι ότι στις 18 θα γίνει ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο μας.
Αυτό το Μάη κάνουμε την επιλογή Αλλαγή στη πόλη - Ανατροπή παντού.
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!