11.4.14

Αλλαγή στη πόλη. Ανατροπή παντού .
Σφραγίζουμε θετικά το παρόν και το μέλλον της πόλης μας

Το Πάμε Αλλιώς και η υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου σας προσκαλεί την Παρασκευή 11-04-2014 στις 8:00 το ...απόγευμα, στα εγκαίνια του  εκλογικού μας κέντρου στη Πλ. Ελευθερίας και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.                                        

Στο  «Πάμε Αλλιώς» στην οκταετή διαδρομή μας  συσπειρώσαμε δυνάμεις από όλο το φάσμα της αριστεράς στην περιοχή, διεκδικώντας και επιβάλλοντας στην πράξη τη λογική της συλλογικότητας, και της συμμετοχής.

Συνδεθήκαμε με κάθε διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής με κάθε δίκαιο αίτημα και με κάθε αγώνα που δόθηκε στον Κορυδαλλό για καλύτερες συνθήκες ζωής, για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την ανθρωπιστική κρίση και ζούν ανασφάλιστοι , χωρίς ρεύμα και νερό,  για το περιβάλλον και το πράσινο, για τους ελεύθερους χώρους.

Γιά την  προστασία των κοινόχρηστων χώρων , πλατειών πεζοδρομίων κλπ από την παράνομη κατάληψη.

 Για την επίσπευση των εργασιών ΜΕΤΡΟ και την  πρόβλεψη μελέτης για την κυκλοφορία και τη στάθμευση.

 Σταθήκαμε  δίπλα στην αγωνία του εμπορικού κέντρου για επιβίωση και ανάπτυξη.

 Στηρίξαμε παρεμβάσεις και δομές  αλληλεγγύης για τους πολίτες που δοκιμάζονται την ανθρωπιστική κρίση. 

Οργανώσαμε και λειτουργήσαμε με εθελόντριες γυναίκες διαφόρων ειδικοτήτων στήριξη και συμβουλευτική σε  γυναίκες, ελληνίδες και μετανάστριες, που βρίσκονταν σε ανάγκη λόγω  της ανεργίας και της βίας σε βάρος τους.

Πήραμε  πρωτοβουλίες για την προστασία του χώρου των Παλαιών Λατομείων στη Ποταμού, από τη μετατροπή τους σε χώρο εναπόθεσης μπαζών και χωματερή. Για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της πόλης, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για την  συγκρότηση της επιτροπής για την οικολογική ανάδειξη του όρους Αιγάλεω και η συσπείρωση μιας σειράς συλλογικοτήτων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων της πόλης γύρω από αυτή
Συγκρουστήκαμε  με τη λογική της εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων με τις συμβάσεις και των απλήρωτων εργαζομένων.

Παρείχαμε  αμέριστη στήριξη στους εργαζόμενους  του Δήμου Κορυδαλλού σε όλες τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα τους διαχρονικά με αποκορύφωμα τον πρόσφατο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που η δικομματική κυβέρνηση πετσόκοψε με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Συμμετείχαμε στους αντιφασιστικούς αγώνες  και βρεθήκαμε  απέναντι στην  παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού ζητήσαμε  τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και συνολικά της σχολικής κοινότητας και παράλληλα στηρίξαμε  τις δομές αλληλεγγύη σε όλους όσους σήμερα υποφέρουν.

Είχαμε ανοιχτές στην κοινωνία συμμετοχικές λειτουργίες  μέσα από τα συντονιστικά και τις συνελεύσεις, την έκδοση της «Κορυδαλλιώς» , καθημερινή παρουσία και συμμετοχή.

Το  «Πάμε Αλλιώς» συγκρούστηκε στα δημοτικά συμβούλια και έξω από αυτά, με τη λογική του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης του Δήμου και της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε.

  Το 2006 έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια, έκανε αισθητή τη παρουσία του, έδωσε το στίγμα του και έβαλε υποθήκη για το μέλλον. 

Το 2010 έβγαλε 2 δημοτικούς συμβούλους κάνοντας ισχυρή τη παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμη πιο ισχυρή την αντιπολίτευση μέσα σε αυτό. 

Συνεχίζει να εκφράζει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στα τοπικά πράγματα και να είναι ο φορέας που εξειδικεύει την κεντρική πολιτική γραμμή στα τοπικά ζητήματα της πόλης.

Για τις δημοτικές εκλογές του 2014 με ομόφωνη επιλογή των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ομόφωνη απόφαση της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς»  είμαι υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού.

 Σήμερα  έχουμε  την εμπιστοσύνη δυνάμεων προερχόμενων από την ιστορική διαδρομή της παραδοσιακής αριστεράς, αλλά και από τον ευρύτερο ανανεωτικό αριστερό οικολογικό χώρο, συσπειρώνοντας στο «Πάμε Αλλιώς» το μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία και πολιτική διεύρυνση, δημιουργώντας έναν   πραγματικά ικανό και αξιόμαχο συνδυασμό, που μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο προσφοράς της αριστεράς, σφραγίζοντας θετικά το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Αλλάζουμε την πόλη μας.  Ανατροπή παντού»  ο συνδυασμός μας  αναλαμβάνει την ευθύνη της νίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.