8.1.15

Αν το βιογραφικό διαθλά ακτίνες από πρόσωπα, τόπους , δράσεις, διαδρομές, ζωή, τότε ,

Αν το βιογραφικό διαθλά ακτίνες από πρόσωπα, τόπους , δράσεις, διαδρομές, ζωή, τότε ,

΄Ανω/ Κάτω Κορυδαλλός / Σχιστό. Κούλης  Κυλάκος, Παναγιώτα Κυλάκου,  Γυμνάσιο Κορυδαλλού, Νομική Αθηνών, Ρήγας Φεραίος, Πλατεία Ελευθερίας "Αllouete", ΚΚΕ Εσωτερικού, Ράδιο Παρέμβαση ,  Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ΑΚΟΑ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, "Πάμε Αλλιώς" ,"Κορυδαλλιώς", Δήμος Κορυδαλλού.  Αγαπημένοι  σύντροφοι/ σσες  και αναπνοές από τους χώρους της κοινωνικής ζωής. Διαδρομές  στο χθες και στο σήμερα  ψάχνουν  ανάμεσα στην  μνήμη και την  λήθη   την αλήθεια για όσα  έγιναν και για όσα πρόκειται να συμβούν...

Η Καίτη Κυλάκου γεννήθηκε στον Πειραιά και ζεί στον Κορυδαλλό.
Δικηγόρος , κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  στο τομέα του Εργατικού Δικαίου.
Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού από το 2002, επικεφαλής και Υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" (2006- 2014) με συμμετοχή στο Δ.Σ. των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών  (2002-2010), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (2010-2014), στην Οικονομική Επιτροπή (2010-2014) και στην Π.Ε.Δ.Α(2014).
Συμμετέχει  στις κινήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά  κατά των διακοπών ρεύματος και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης για σίτιση , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους/ες, όπως και σε δομές  στήριξης και συμβουλευτικής σε γυναίκες, ελληνίδες και μετανάστριες, που βρίσκονται σε ανάγκη.  
Παρούσα  σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα ,κατά του ρατσισμού και του νεοφασισμού, για την  υγεία, την παιδεία, την ανεργία, όπως και για τη δημιουργία πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού  στους χώρους των Παλαιών Λατομείων Σχιστού Κορυδαλλού, στα Λιπάσματα, τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ, τα Προσφυγικά.
Eχει  πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια για τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και ιδιαίτερα  αυτά της εργασίας και ανεργίας των γυναικών και της συμμετοχής τους  στη πολιτική
Από τα φοιτητικά της χρόνια  δραστηριοποιήθηκε  ενεργά  στην Αριστερά ( ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ ΕΣ. ΑΚΟΑ, ΣΥΝ ) και σήμερα είναι  μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.Υποψήφια Βουλευτής με ΣΥΡΙΖΑ 2004, 2007, 2009 , 2012.
 Παλιότερα συμμετείχε σε  συλλογικότητες  κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα  που  ανέπτυξαν δραστηριότητες ιδιαίτερα στα ζητήματα των γυναικών , του πολιτισμού και της οικολογίας.  Ενδεικτικά: Πνευματικό Κέντρο  Κορυδαλλού - Νικαίας, περιοδικού ¨ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ" , στέκια πολιτισμού,  Ράδιο "Παρέμβαση" , Αυτόνομη Ομάδα Γυναικών Πειραιά, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών.   


Α