31.1.15

Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας...Καλούς αγώνες!!!

Ο Θοδωρής Δρίτσας των αγώνων, της καρδιάς μας, του Πειραιά, της φωνής των" από κάτω", στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το πολύ καλό ιστολόγιο Κορυδαλλός μας πρόλαβε με την ανάρτησή του. Εμείς την δημοσιεύουμε αυτούσια, αλλά και θα επανέλθουμε σύντομα 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vT91yPGoI7M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947. Μεγάλωσε στην Ευαγγελίστρια και από μικρός δραστηριοποιήθηκε σε πολιτικούς, κοινωνικούς αγώνες. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάσθηκε από το 1972 ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου, μετά την εκλογή του στη Βουλή το 2007.
Ενας Πειραιώτης  για τον Πειραιά
Στην περίοδο της δικτατορίας εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ανένταχτος αριστερός από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, υπήρξε το 2004 ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Το 1998 μαζί με πολλές και πολλούς Πειραιώτες ίδρυσαν το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας», στο εκλέχθηκε εξαρχής επικεφαλής. Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Τότε εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012. Το "Λιμάνι της Αγωνίας" σήμερα διανύει τον 16ο χρόνο λειτουργίας. Είναι η μαζικότερη δημοτική κίνηση της πόλης με συνεχείς παρεμβάσεις στα ζητήματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, στα δημοτικά διαμερίσματα, στα εργασιακά θέματα αλλά και στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Μέσα από τις γραμμές του ο Θοδωρής Δρίτσας συμμετείχε στα κινήματα των Πειραιωτών για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου της Τερψιθέας, για τη Μαρίνα Ζέας, κατά της αυθαίρετης εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, για τα πάρκα στη ΧΡΩΠΕΙ, στη Λεύκα, στην Πειραϊκή, στα Λιπάσματα, για την επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς στον Πειραιά.
Πρωτοστάτησε στις καμπάνιες των Πειραιωτών και των εργαζομένων ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ, και το κλείσιμο της βιομηχανίας Κεράνη, αλλά και στο κίνημα των πολιτών του Λεκανοπεδίου για τη σωτηρία του χώρου του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού. Συμμετείχε επίσης σε πρωτοβουλίες και κινήματα για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών και κατά της κρατικής αυθαιρεσίας. 
 
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκαιας- Ρέντη Κώστας Παπαδόπουλος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, , Κορυδαλλού Καίτη Κυλάκου και Σαλαμίνας Δέσποινα Καρούση σε κοινή εκδήλωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της πώλησης του ΟΛΠ.
Ήταν παρών στις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα, στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στη Γένοβα, από όπου απελάθηκε προληπτικά μαζί με άλλους 50 ακτιβιστές της ελληνικής αποστολής. Συμμετείχε επίσης στη διεθνή καμπάνια για Παλαιστίνη με την αποστολή "Ένα καράβι για τη Γάζα".
Από την αρχή της κρίσης, βοήθησε στη διοργάνωση του κινήματος «Αγορές χωρίς μεσάζοντες» και στην ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης στον Πειραιά. Στη Βουλή είναι συντονιστής των τομέων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Είναι επίσης:
• Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων • Μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων
• Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
• Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας• Αντιπρόεδρος Ομάδας Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδας – Ρωσίας
• Μέλος της Ομάδας Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδας - Βενεζουέλας  
  Καίτη Κυλάκου, Θοδωρής Δρίτσας, Αλέξης Τσίπρας,  Ρένα Δούρου, & Γιάννης Λαγουδάκης
Σε προηγούμενες Κοινοβουλευτικές Περιόδους, από το 2007 έως το 2012 έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης. Στις 16.2.2014 η Ανοικτή Συνέλευση του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» όρισε ομόφωνα τον Θοδωρή Δρίτσα υπο